Pacalpörkölt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A pacalt hideg vízben többször megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amint felforrt, a vizet leöntjük róla, és hideg vízben ismét átmossuk. Ezután kuktában kb. 1.5 óra alatt puhára főzzük. (Ez bográcsban kb. 3.5 óra). Megtisztítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, és apróra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk. A kuktából kivesszük a pacalt, és vékony csíkokra vágjuk. A finomra vágott szalonnát kisütjük, beletesszük a hagymát, kevergetve megpirítjuk, felöntjük 2 dl vízzel. Hozzáadjuk a pacalt, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majoránnával, pirospaprikával és fél óra hosszat, lassú tűzön főzzük, a vizet pótolhatjuk, de a végén sűrű szaftja kell, hogy maradjon. A főzés vége felé az erőspaprikakrémmel utánízesitjük. Sós vízben főtt burgonyával és kovászos uborkával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||