Mandulás pulykamell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Niki
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
15 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 mokkáskanál fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pulykamellet felszeletelem, kiveregetem, megsózom, megborsozom.
A tojásokat habosra verem, megsózom, megborsozom. A fűszerezett pulykamellszeleteket először lisztbe forgatom, azután a tojásba mártom, végül a darált mandulába hempergetem. A vajon mindkét oldalát átsütöm.
Burgonyapürével tálalom.