Grillezett rokfortos libacomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Niki
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Márton nap, Töltött, Csőben sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 mokkáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
4 db libacomb 198 18.5 13.6 0.3 0 84
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megsózott libacombokat kuktafazékba, a betétre teszem, aláöntök 1 dl vizet, és lezárom. A sípolástól számítva 40 percig párolom, majd ellenőrzöm, hogy megpuhult-e.
A puha combokat a kuktából kiveszem, és a bőrt óvatosan fellazítom. A zúzott fokhagymával és törött borssal összekevert lereszelt rokfortot a hús és a bőr közé töltöm, de ügyelek arra, hogy a bőrt ne szakítsam el. Az előkészített combokat grillsütőben vagy sütőben, felső lángon, szép pirosra sütöm.
Ajánlott köret burgonyapüré és befőtt.