Hal csípős paradicsomszószban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Főétel, Böjt, Párolt, Hideg, Meleg, Húsfélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A halat szeletekre vágom. Jól megsózom, fél citrom levével meglocsolom és fél óráig hagyom állni. Közben egy nagy serpenyőben a finomra vágott vöröshagymát, a felforrósított olajon megfuttatom, majd a paradicsompürét és a megtisztított, zúzott fokhagymát is beletéve egy percig pirítom. Ezután másfél deci vízzel felöntöm és fedő alatt, gyakori kevergetés közben sűrű masszává főzöm. A halszeleteket beleteszem a fűszeres masszába, majd meghintem köménymaggal és fedő alatt, kis lángon, a serpenyő gyakori rázogatásával puhára párolom. Ajánlott körete párolt rizs. Hidegen, pirítóssal kitűnő előétel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||