Argentin pörkölt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Párolt, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 6 személyre:
Egy magas falú lábasban vagy tűzálló edényben az apróra vágott hagymát és a kockákra vágott húst pirítjuk. Amikor a hagyma üveges lesz, beletesszük a kis kockákra vágott sonkát, a babot és a pirospaprikát, megsózzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje, s lefedve addig pároljuk, amíg a hús és a bab puha lesz. Amikor puha, belekeverjük a főtt kukoricát, a meghámozott és cikkekre vágott paradicsomot, s erős lángon a sütőben, fedő nélkül addig sütjük, míg a teteje barnulni kezd. Hagyományosan cserépedényben készítik. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||