Rakott pulykamáj (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Hétköznapi vacsora, Főétel, Buli, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A pulykamájat szeletekre vágom, rászórom a fűszereket és a konyakkal átkeverve kicsit állni hagyom. Közben a hagymaféléket felkarikázom. Egy tepsit kibélelek a szeletelt bacon és szalonna felével, erre rétegzem a májszeleteket és a hagyma karikákat. A tejfölben elkeverem a vörösbort és a máj alatt maradt levet és ráöntöm a rakottasra, a tetejére terítem a maradék szalonna szeleteket. Alufólia alatt előmelegített 170 fokos sütőben párolom egy fél órát, majd a fóliát levéve a szalonnát pirosra sütöm. Főtt burgonyával tálalom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||