Rakott pulykamáj (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Hétköznapi vacsora, Főétel, Buli, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg pulykamáj 128 20 3.7 3 0 490
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 db póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
1 csomó újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 kiskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1/2 dl konyak 246 0 0 1.7 0 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pulykamájat szeletekre vágom, rászórom a fűszereket és a konyakkal átkeverve kicsit állni hagyom. Közben a hagymaféléket felkarikázom. Egy tepsit kibélelek a szeletelt bacon és szalonna felével, erre rétegzem a májszeleteket és a hagyma karikákat. A tejfölben elkeverem a vörösbort és a máj alatt maradt levet és ráöntöm a rakottasra, a tetejére terítem a maradék szalonna szeleteket. Alufólia alatt előmelegített 170 fokos sütőben párolom egy fél órát, majd a fóliát levéve a szalonnát pirosra sütöm.
Főtt burgonyával tálalom.