Dorozsmai molnárponty (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Rakott, Csőben sült, Hirtelen sült, Főtt, Diszkosz, Sós, Meleg, Halak, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A halszeleteket besózzuk, egy órát állni hagyjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk és felhevített olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük. Az apróra felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a finomra vagdalt hagymát, a vékonyra felszeletelt gombát rádobva félpuhára pároljuk, a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a lecsót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük 3 dl tejföllel. Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, összekeverjük a gombás lecsóval, majd tűzálló tálba tesszük. Elrendezzük a tetején a halszeleteket, meglocsoljuk a maradék tejföllel. Előmelegített sütőben, 175 fokon pirosra sütjük. Előre elkészíthető, csak sütni kell frissen. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||