Pozsonyi kocka (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt-sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Hétköznapi vacsora, Uzsonna, Buli, Rakott, Csőben sült, Édes, Meleg, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A tésztát, előírás szerint, megfőzöm, leszűröm és hűlni hagyom. Egy tepsit kikenek egy evőkanál vajjal és meghintem zsemlemorzsával. A tojások sárgáját simára keverem a maradék vajjal, a cukorral, reszelt citromhéjjal, a darált mákkal és a mazsolával. Belekeverem a tejfölt és a felvert tojásfehérjét, óvatosan beleforgatom tésztát. A tészta harmadát tepsibe teszem és rákenem a lekvár felét, megint tészta és lekvár következik, a tetejére tészta kerül. Előmelegített 170 fokos sütőben, fél óra alatt pirosra sütöm. Felkockázva, porcukorral meghintve tálalom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||