Paprikás krumpli Gixer kedvére (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Szabadban, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és hasábokra vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük, majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk rajta és rádobjuk a felszeletelt kolbászt. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot és paprikát, a fűszereket és rövid ideig még pirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, majd hozzákeverjük a hasábokra vágott burgonyát. Jól átforgatjuk és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Takarékon a burgonya puhulásáig főzzük. Friss, puha kenyérrel és kovászos uborkával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||