Csontleves (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 mokkáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
1 kg marhacsont, ritka ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csontot daraboltassuk fel a hentessel. Forrázzuk le. A vegyes zöldséget tisztítsuk meg és daraboljuk fel, a hagymát negyedeljük, a fokhagymát roppantsuk meg. Az olajon tepsiben kezdjük pirítani a csontot és a zöldségeket, majd helyezzük előmelegített, 200 fokos sütőbe és időnként megforgatva süssük fél órát. Tegyük fazékba és felöntve bő liternyi vízzel, dobjuk bele a fűszereket, csendesen forraljuk másfél órát, majd szűrjük le a levest.