Ürgepörkölt (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Különleges húsfélékből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Bogrács, Sós, Meleg, Csípős, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 db ürge 123 20.7 3.9 0.6 0 0
4 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
15 dkg lecsókonzerv 25 1.3 0.3 4.2 1.9 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint erőspaprika-krém ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Ezt a receptet, csak az érdekesség kedvéért közöljük, az ürge védett állat.

Az ürgéket megtisztítjuk, kibelezzük, majd hatfelé vágjuk. A zsíron aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a paprikát és az ürgedarabokat. Sózzuk, megkeverjük és lefedjük, majd kis lángon pároljuk, és ha kell kevés vízzel időnként felöntjük. Mikor már majdnem puha, borsozzuk, beletesszük a lecsót és az erős paprikát.
Galuskával, főtt burgonyával tálaljuk.