Tonhalas spagetti (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tésztafélék, Halak, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
2 doboz olajos tonhal 290 23.8 21.5 0 0 100
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tonhal olaját serpenyőbe öntöm és a finomra vágott hagymát megpárolom benne, majd ráöntöm a paradicsomkonzervet, a leve nélkül, belenyomom a fokhagymát és megfűszerezem. Takarékon kevergetve összefőzöm. A tésztát előírás szerint elkészítem, leöntöm a paradicsomos mártással, rászórom a kisebb darabokra szedett tonhalat, majd meghintem reszelt parmezánnal.