Pikáns borjúszelet (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
Az ujjnyi szeletekre vágott borjúhúst, fólia alatt gyengéden verjük ki. A felhevített olaj-vaj keverékben, oldalankét 2-2 percig süssük, sütés közben sózzuk-borsozzuk, ne süssük tovább, mert kiszárad és rágós lesz. A zsiradékból kivéve tartsuk melegen. A serpenyőbe öntsük bele a bort és a borjúalaplevet, reszeljük bele a citrom héját, tegyük bele a kifacsart levét és dobjuk hozzá a kapribogyót. Nagylángon forraljuk be harmadára, majd a hússzeleteket visszatéve melegítsük össze. Előmelegített tálra tesszük a húst, leöntjük a mártással és gazdagon meghintjük finomra vágott petrezselyemmel. Főtt szélesmetéltet és párolt brokkolit ajánlok köretnek. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||