Bodzapalacsinta epermártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Bundázott , Sült, Édes, Meleg, Tésztafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Bodzapalacsinta epermártás
Epermártás
Bodzapalacsinta epermártás A bodzavirágokat alaposan megmossuk és lecsepegtetjük. A hozzávalókból a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát készítünk. Egyenként belemártjuk a bodzavirágokat és virágzattal lefelé bő, középforró olajba tesszük, majd a szárakat ollóval levágva, a másik oldalát is megsütjük. Forrón tálaljuk fahéjas porcukorral meghintve. Hígított perlekvárral vagy epermártással is leönthetjük. Epermártás A cukrot serpenyőben pirítsuk barnára, öntsük rá a vörösbort. Ha a vad forrás megszűnt, dobjuk bele a megtisztított epret és egy darabka fahéjat. Kevergetve pároljuk a nekünk megfelelő sűrűségűre, esetleg az eperszemek egy részét, villával szét is nyomhatjuk. Végül dobjuk ki a fahéjat és mézzel édesítsük, ízlésünk szerint. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||