Juhtúrós újburgonya (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Böjt, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Az újburgonyát ledörzsöljük és bő olajban pirosra sütjük. Tepsibe terítjük és ráöntjük az apróra vágott zöldfűszerekből, a juhtúróból, a tojásból és tejfölből kevert öntetet. Az keveréket borsozzuk ízlés szerint, de óvatosan sózzuk, mert a juhtúró is sós. 175 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig, amíg a teteje meg nem pirul. Idénysalátát adjunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||