Ribiszke ecetben (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 60 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Gyümölcsök, Édes, Savanyú Hozzávalók 4 személyre:
Fél liter borecetből és 30 dkg cukorból szirupot főzünk, amibe egy darabka fahéjat és 5 szem szegfűszeget dobunk. Forralás közben a habját leszedjük és a végén a fűszereket kiszedjük. Ha a szirup sűrű és nem habzik, beleteszünk másfél kg megmosott, leszemezett ribizlit, az egészet felforraljuk és félretesszük. A következő két napon leszűrjük róla a levet és felforralva, lehűtve ismét ráöntjük a gyümölcsre. Végül a gyümölcsöt üvegekbe töltjük, ráöntjük a hideg szirupot, az üvegeket lezárjuk és a víz forrásától számítva 10 percig gőzöljük. A nedvesdunsztban hagyjuk kihűlni. Vadpecsenyék pikáns kísérője. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||