Mézes diópálinka (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 0 perc A recept forrása: Nagyi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Alkoholos italok Cimkék: Italok, Gyümölcsök, Alkoholos Hozzávalók 4 személyre:
A még puha belsejű zöld diót leszárazzuk és gondosan megmossuk, majd a húsdaráló durvább tárcsáján, a fűszerekkel ledaráljuk és a vodkával leöntve nagy, zárható üvegbe tesszük. Többször felrázva, egy hónapig pihentetjük. 3 dl vizet felforralunk és a mézet beleöntjük. Megvárjuk az újraforrást és levesszük a lángról. Az esetlegesen képződött habot leszedjük és a diós egyvelegre öntjük. Két hétig érleljük, időnként felrázva. Szűrőn, majd gézen átöntve egy hétig ülepitjük, majd kis üvegekbe fejtjük. Hidegen kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||