Mézes diópálinka (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása: Nagyi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Alkoholos italok 
Cimkék: Italok, Gyümölcsök, Alkoholos

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl vodka 0 ? ? ? ? ?
50 dkg méz 327 0.4 0 81 0 0
1 dkg fahéj 0 0 0 0 0 0
1 dkg szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
20 dkg zölddió 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A még puha belsejű zöld diót leszárazzuk és gondosan megmossuk, majd a húsdaráló durvább tárcsáján, a fűszerekkel ledaráljuk és a vodkával leöntve nagy, zárható üvegbe tesszük. Többször felrázva, egy hónapig pihentetjük. 3 dl vizet felforralunk és a mézet beleöntjük. Megvárjuk az újraforrást és levesszük a lángról. Az esetlegesen képződött habot leszedjük és a diós egyvelegre öntjük. Két hétig érleljük, időnként felrázva. Szűrőn, majd gézen átöntve egy hétig ülepitjük, majd kis üvegekbe fejtjük.
Hidegen kínáljuk.