Csőben sült mangold (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Főétel mellé, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítva vékony karikákra vágjuk. A mangoldot vékony csíkokra vágva két evőkanál olívaolajon megpároljuk, közben zúzott fokhagymával, borssal, sóval és citromlével fűszerezzük. Egy evőkanál olajjal kikenünk egy tepsit, beleterítjük a burgonyát, ráhalmozzuk a mangoldot és meghintjük a reszelt sajttal. 175 fokra előmelegített sütőben, a maradék olajjal megcsepegtetve, a sajt pirulásáig sütjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||