Baconos mangold (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Egy serpenyőben az olajban süssük ki a szalonna zsírját. A rizst főzzük puhára. A zsiradékból egy evőkanálnyival kenjünk ki egy tűzálló tálat, majd fektessük bele a mangold harmadát, borítsuk be a szalonna felével, majd a rizs felét simítsuk rá, megöntözve, a maradék zsiradékkal és tojással elkevert tejföl harmadával. Ismét rétegezzünk, a rétegek tetejére mangoldlevél jusson, bőven meglocsolva a maradék tejfölös keverékkel. Előmelegített 160 fokos sütőben süsük 35-40 percig. Tálalás előtt kicsit pihentessük, majd kockákra vágva adjuk asztalra. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||