Mézes puncs (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Alkoholmentes italok 
Cimkék: Italok, Hideg téli napokra, Meleg nyári napokra, Főtt, Édes, Savanyú, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál teafű 121 26 5.1 0.8 0 0
4 db szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál reszelt narancshéj 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 dl méz 327 0.4 0 81 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vizet a fűszerekkel felforraljuk és a teafűre öntjük. 5 perc állás után leszűrjük és a mézet elkeverjük benne. Télen melegen, nyáron behűtve kínáljuk. A citromlével mindenki ízesíti magának.