Patisszon pörkölt (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
70 dkg patisszon 0 1.2 0.1 6.2 0.5 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csipet cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a kockára vágott paprikát és a paradicsomot, ha zsírjára sült, ráhintjük a pirospaprikát és 2 deci vizet öntünk alá, ízesítjük a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Beleforgatjuk a megtisztított és kockára vágott patisszont,majd fedő alatt puhára, de ne szétesősre főzzük.
Nokedlivel tálaljuk, ízlésünk szerint tejfölt kanalazhatunk a tetejére.