Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Zöldség
(2003 db)

3 húsos babgulyás bográcsban

A füstölt csülköt előző este hideg vízbe áztatjuk. A csülköt kicsontozzuk és két centis kockára vágjuk. A marhahúst hasonlóra felkockázzuk, majd a kiáztatott csülköt, is ekkorára vágjuk. A felhevített zsiradékon a hagymát ... tovább

A kertész rakott csirkemelle

Uborkagyalun leszeljük a répát, a padlizsánt, és a póréhagymátt A csirkemellet lapjában vékony szeletere vágjuk. Az egy kanál zsírral kikent tepsibe, sóval, borssal meghintve, a felét beleterítjük. A finomra szelt zöldségekkel ... tovább

A köles

A köles a rizs jó helyettesítője. Pároljuk meg a finomra vágott hagymát a felhevített olajon, szórjuk rá a többször átöblített kölest, majd forgassuk át és öntsük fel 3 pohár vízzel. Sózzuk, borsozzuk meg, majd fedő alatt, ... tovább

A számtartó levese

A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk. az apróra szelt lapockát fehéredésig sütjük rajta, majd a reszelt zöldségekkel elkeverjük és azokkal is összesütjük. Felöntjük a borral, majd ha a leve elforrt, 1 liter ... tovább

Abált sertésfej

A kicsontozott sertésfejet a bőrével lefelé kifektetjük, majd bőven besózzuk. Egy napig állni hagyjuk és leöblítjük. Lábasba tesszük, annyi vízzel, hogy bőven ellepje leöntjük, 2 fej fokhagymát mellé darabolunk, megszórjuk 15 ... tovább

Abált szalonna

A bőrös, szép húsos szalonnát nyitott tenyérnyi darabokra vágjuk. Vastagon besózzuk és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap leöblítjük és lábasba tesszük, mellédobjuk a borsot és az egyik fej félbevágott fokhagymát, felöntjük ... tovább

Afélia (vörösboros sertéshús) bulgur piláffal

Vágjuk pörköltnek való kockára a húst. Keverjük össze a vörösborral, a zúzott korianderrel, az őrölt borssal és a fahéjrúddal. Tegyük egy éjszakára hűtőbe. Másnap csepegtessük le gondosan, vastag falú serpenyőben, a ... tovább

Áfonyás hagymalekvár

A megtisztított lilahagymát félfőre vágjuk. Az ecetet és a bort elkeverjük, majd az áfonyát beleszórva fél órát állni hagyjuk. A melaszt és a mézet száraz serpenyőben kissé megkaramellizáljuk és a hagymát belekeverjük. ... tovább

Áfonyás lilahagyma

A cukrot serpenyőben megbarnítjuk, majd rádobjuk a vajat és felöntjük a citruslevekkel. Jól összeforraljuk, majd belekeverjük a lekvárt és sűrűre főzzük. Beleforgatjuk a gerezdekre vágott és szétszedett hagymát, amint kissé ... tovább

Afrikai harcsa tejszínes citromszósszal

A halhúst sózzuk, borsozzuk, majd a citromhéjjal és citromlével elkevert lébe áztatjuk. 20 perc múlva lecsepegtetjük és a lisztbe mártjuk. A forró olajban megsütjük. Serpenyőbe tesszük, a páclét és az alaplét ráöntjük. ... tovább