Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Levesek (239 db.)

3 húsos babgulyás bográcsban

A füstölt csülköt előző este hideg vízbe áztatjuk. A csülköt kicsontozzuk és két centis kockára vágjuk. A marhahúst hasonlóra felkockázzuk, majd a kiáztatott csülköt, is ekkorára vágjuk. A felhevített zsiradékon a hagymát ... tovább

A számtartó levese

A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk. az apróra szelt lapockát fehéredésig sütjük rajta, majd a reszelt zöldségekkel elkeverjük és azokkal is összesütjük. Felöntjük a borral, majd ha a leve elforrt, 1 liter ... tovább

Almaleves

Az darabokra vágott almát 1 l, sóval, cukorral, darabka citromhéjjal, fahéjrúddal és szegfűszeggel ízesített vízben, majdnem puhára főzzük, majd a tejföllel simára kevert vaníliás pudingporral besűrítjük. Néhány percig ... tovább

Almaleves mazsolával

A meghámozott, kicsumázott almákat feldaraboljuk, fazékba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a citromhéjat,a cukrot és fél óráig főzzük. A citromhéjat kidobjuk, a levest összeturmixoljuk, ... tovább

Almás céklakrémleves édesköménnyel

A 2 evőkanál felhevített olajon megpároljuk a kis kockára vágott zöldségeket, majd a fűszereket hozzáadva és felöntve a zöldségalaplével puhára főzzük. Botmixerrel áttörjük. A félretett olajban átsütjük a vékony csíkokra ... tovább

Aratógulyás

A babot és a csülköt előző este áztassuk be hideg vízbe. A zsíron megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd rádobjuk a kicsontozott, kockára vágott csülköt és a babot. Felöntjük vízzel és főzni kezdjük, bő óra múlva ... tovább

Babgulyás dupla babbbal

A szárazbabot és a csülköt, előző este, külön-külön hideg vízben beáztatjuk. Másnap a csülköt friss vízben puhára főzzük. A szárazbabot bezöldségelve, friss vízzel felöntve, megfűszerezve, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a ... tovább

Babgulyás füstölt csülökkel

Az előző este beáztatott babot és csülköt az áztató vízzel együtt tegyük fel főni. Tegyünk bele néhány babérlevelet és lassan gyöngyözve főzzük egy órát. Amikor félig megfőtt a bab, tegyük bele a megtisztított és ... tovább

Bajai halászlé

A pontyot kifilézem, majd a szeleteket beirdalom. A hagymát apróra vágom és 3 liter vízzel felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beledobom a sót és a pirospaprikát, a kockára vágott paradicsomot, a zöld- és a ... tovább

Bajai halászlé Banya módjára

A halakat megtisztítjuk, kifilézzük és feldaraboljuk, a pontyot beirdaljuk. A haldarabokat főzés előtt legalább három órával besózzuk és állni hagyjuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, megfelelő méretű edénybe tesszük, rárakjuk ... tovább