Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Pácok
(12 db)

Boros pác marha vagy vadhúshoz

A zöldségeket feldaraboljuk. 2 dl vizet felforralunk beledobjuk a zöldségeket és a fűszereket, pár perc főzés után, a lángot lekapcsolva beleöntjük az ecetet és a bort. A vad vagy marhahúst felszeleteljük és a kihűlt páclevet ... tovább
cimkékPácok

Chilis olaj

Az olajból egy pohárnyit a turmixgép poharába töltünk. A chili csumáját kivágjuk és az olajba dobjuk, rászórjuk a paprikát és a fedőt ráborítva, megnyomjuk a gombot. Fél perc turmixolás után hozzáöntjük a többi olajhoz és ... tovább

Fűszeres pác baromfihoz

A fokhagymát lereszeljük, majd a páchoz valókat alaposan összekeverjük. A kicsontozott csirkecombot, a csíkokra vágott csirke vagy pulykamellet, esetleg csirkeszárnyat beleforgatjuk a pácba és egy éjszakán át hagyjuk állni. Másnap ... tovább

Grillpác zöldségekhez

A pác hozzávalóit elkeverjük, majd az előkészített zöldségekre öntjük. ... tovább

Hagymás pác marhához

A szeleteket megszórjuk durvára őrölt borssal, megkenjük olajjal és vékonyra vágott hagymakarikákkal borítjuk be. Becsomagolva 2-4 napig pácoljuk hideg helyen. Sütés előtt a pác maradványait lekaparjuk és a húst csak sütés ... tovább
cimkékPácok

Jerk fűszerpác

Az összes hozzávalót botmixerrel péppé zúzzuk és jól a húsdarabokba dörzsöljük. Leginkább szárnyasokhoz illik. ... tovább

Nedves pác vadhoz

Forraljunk fel annyi vizet, amennyi a húst, majd bőven ellepi. Vegyük le a tűzről és adjunk hozzá, literenként egy evőkanál vadpác fűszerkeveréket, egy fej felszeletelt vöröshagymát, egy dl száraz vörösbort és két evőkanál ... tovább
cimkékPácok

Pác vadas vadhoz

3 liter vízhez a fűszereket és a kis darabokra vágott zöldségeket hozzáadjuk és a levet egy órán át csendesen forraljuk. Majd leszűrjük és a 10 %-os ecetet hozzáöntjük, ha kihűlt, a húsra öntjük, fontos, hogy a lé a húst ... tovább
cimkékPácok

Sonkapác, nedves

Annyi vízben amennyi, majd ellepi a húst páclevet főzünk. A sertés sonkáját belehelyezzük. Egy hónapra hideg helyre tesszük, de naponta egyszer megfordítjuk benne a combot. A végén lecsöpögtetjük, hideg vízben leöblítjük, majd ... tovább
cimkékPácok

Száraz pác vadhoz

Egy evőkanál, durvára tört fűszerkeverékhez, adjunk két evőkanál olajat, egy evőkanál borecetet és 3 gerezd, vékonyan felkarikázott fokhagymát. Ezzel a keverékkel kenjük be a felszeletelt húst és szorosan fóliába csavarva ... tovább
cimkékPácok