Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hidegkonyhai készítmények (50 db.)

Almás torma

Az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, a reszelő finomabb fokán. Azonnal hozzákeverjük a tormát, hogy ne barnuljon meg. Ízlésünk szerint fűszerezzük. Behűtve tálaljuk. Húsvéti sonka, főtt, füstölt húsok kísérője. ... tovább

Almaszendvics

Mártsuk forrásban lévő vízbe a csokor metélőhagymát, vegyük ki, majd folyó hideg vízben hűtsük ki, és csöpögtessük le. Mossuk meg az almákat, vágjuk fel vékony szeletekre, és csöpögtessünk rá citromlevet, hogy ne ... tovább

Babpástétom

A beáztatott babot friss, sós vízben puhára főzzük. Közben a keményre főtt tojásokat megtisztítjuk és apró kockára vágjuk. A libazsíron aranybarnára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. A babot lecsöpögtetve botmixerrel ... tovább

Babpüré

Az előző este beáztatott babot, a babérlevelekkel, sóval, borssal és két gerezd egészben hagyott fokhagymával, puhára főzzük. Lecsepegtetjük, majd a babért és a borsot kidobjuk. A hozzávalókat apróra vágjuk, majd botmixerrel vagy ... tovább

Borjú pástétom

A borjúhúst, a tokaszalonnát és a fűszereket bezöldségelt vízben egy órát abáljuk. Leszűrjük és a lében a májat 20 percig főzzük. Közben két tojást keményre főzünk. A zsemléket megáztatjuk a főzőlében és kicsavarjuk. A ... tovább

Csípős szardíniakrém

Az újhagymát megtisztítjuk és félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Kiskanálnyi sóval elkeverjük és kicsit állni hagyjuk. A szardíniakonzervet, az olajával együtt, villával áttörjük. Hozzákeverjük a langyos vajat, a ... tovább

Csülkös felvágott

A csülköt és a lapockát kevés sós vízben félpuhára főzzük, majd apró kockára vagdaljuk, a szalonnát hasonló kockákra vagdaljuk, Ne darájuk, vagdalva sokkal gusztusosabb a végeredmény. A főző vízből két decit vegyünk ki, majd ... tovább

Dermesztett kacsamell melba salátával

A kacsa mellcsontjáról a húst óvatosan lefejtjük. A mellhúson lévő vastag zsírszéleket levágjuk, majd az így előkészített húsokat megszórjuk törött borssal, morzsolt bazsalikommal és rozmaringgal, és egymás mellé, egy ... tovább

Diós házisajt olajban érlelve

A tejfölt és a joghurtot vászonkendőben fél napig csepegni hagyom, majd a belemorzsolt fetával homogénre keverem. Belegyúrom a durvára tört borsot és a felvagdalt diót. Vászonkendőbe csomagolva, két deszka között, 3 napig préselem. ... tovább

Erdélyi babpüré

Az egy éjszakát vízben áztatott tarkababot, kevés friss vízben a babérlevéllel és a provance-i fűszerkeverékkel puhára főzzük. Leszűrjük, de a levét félretesszük, a babérlevelet kidobjuk és a babot botmixerrel pürévé ... tovább