Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Tojás
(632 db)

A kertész rakott csirkemelle

Uborkagyalun leszeljük a répát, a padlizsánt, és a póréhagymátt A csirkemellet lapjában vékony szeletere vágjuk. Az egy kanál zsírral kikent tepsibe, sóval, borssal meghintve, a felét beleterítjük. A finomra szelt zöldségekkel ... tovább

Adventi püspökkenyér citromosan

A tojások sárgáját a cukorral, a citrom lereszelt héjával és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét, a csipet sóval, kemény habbá verjük. A lisztből egy evőkanálnyit félreteszünk, a többit, a sütőporral ... tovább

Áfonyás húsvéti kalács

Két deci lisztben feloldjuk az élesztőt és egy kávéskanálnyi cukrot, majd evőkanálnyi lisztet hozzáadva felfuttatjuk. Végül a többi hozzávalóval és az olvasztott,. de nem forró vajjal tésztává dagasztjuk, lehet kézzel vagy ... tovább

Áfonyás kalácsfelfújt

A szikkadt kalácsot kockára vágjuk. A mandulalapocskákat szárazon megpirítjuk. A felvert tojásokhoz keverjük a krémsajtot, a tejet, a tejszínt, a mézet, a sót és a vaníliás cukrot. Összeforgatjuk a kalácsdarabokkal, a mandulával ... tovább

Áfonyás-almás táska

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Elkeverjük a cukorral és a fűszerekkel, majd fél óra pihentetés után, jól kicsavarjuk. A felhevített vajon átpároljuk és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, belekeverjük, a darált kekszet és az ... tovább

Áfonyás-diós párnacsücske

A dió nagy részét megdaráljuk. A többit durvára vágjuk. A darált diót elkeverjük az áfonyalekvárral. A tésztát kockára vágjuk és ráhalmozzuk a tölteléket. A széleket vizes ujjunkkal megkenjük és a tésztát átlósan ... tovább

Áfonyás-szilvás piskóta

A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét egy csipet sóval kezdjük habbá verni. Ha félig felvertük, tegyük bele a cukrot és verjük kemény habbá. Részletekben forgassuk bele, a sütőporral elkevert lisztet és az olajjal és két ... tovább

Albán krémes

Készíthetjük a tésztát magunk is, de bolti leveles tésztából is finom. A tésztát késfok vastagságúra nyújtsuk ki és így süssük meg, a leírás szerint. A tésztalapot, szükség szerint körbevágva, fektessük sütőkeretbe. A ... tovább

Aligátortojás

A fürjtojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk. A debrecenit fél centis karikára vágjuk. Átkeverjük a tojásokkal, majd üvegekbe töltjük. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, négy deci vízbe dobjuk, a porrá tört ... tovább

Almapuffancs

Az almát héjastul lereszeljük, a fahéjjal, citromhéjjal és a cukor felével elkeverjük. Egy órát állni hagyjuk. Jól kicsavarjuk, majd félre tesszük. Közben a langyos tejet, az élesztőt és kevés cukrot felfuttatunk, majd a liszttel, ... tovább