Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Áfonyás kalácsfelfújt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Hétköznapi vacsora, Csőben sült, Rakott, Kemence, Édes, Tésztafélék, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db kalács 403 11.8 10.5 64.9 3.3 0
20 dkg áfonya ? ? ? ? ? ?
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
3 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
20 dkg mascarpone 450 7 45 2 0 100
10 dkg mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szikkadt kalácsot kockára vágjuk. A mandulalapocskákat szárazon megpirítjuk. A felvert tojásokhoz keverjük a krémsajtot, a tejet, a tejszínt, a mézet, a sót és a vaníliás cukrot. Összeforgatjuk a kalácsdarabokkal, a mandulával és az áfonyával. A tepsit vajjal kikenjük és a masszát beleöntjük, a tetejére ráforgácsoljuk a megmaradt vajat. 165 fokra előmelegített sütőben, 40-45 percig sütjük.
Langyosan a legfinomabb.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)