Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

A kertész rakott csirkemelle

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
2 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Uborkagyalun leszeljük a répát, a padlizsánt, és a póréhagymátt A csirkemellet lapjában vékony szeletere vágjuk. Az egy kanál zsírral kikent tepsibe, sóval, borssal meghintve, a felét beleterítjük. A finomra szelt zöldségekkel megszórjuk, ismét zöldség, majd csirkemell következik. A tetejére zöldség kerül. Végül a tejföllel elkevert sajt, tojás, zúzott fokhagyma kerül. Rátesszük a félretett zsírt és fél óra alatt pirosra sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)