| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 60 db fürjtojás | 15 | 1.3 | 1.1 | 0.1 | 0 | 76 |
| 4 szál debreceni | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 75 |
| 1 fej
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 6 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl fehérborecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 dl almaecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 evőkanál barnacukor | 391 | 0 | 0 | 97.4 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál chili pehely | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 doboz sűrített paradicsom | 110 | 5 | 1 | 20 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál koriander | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál oregánó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 2 evőkanál konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A fürjtojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk. A debrecenit fél centis karikára vágjuk. Átkeverjük a tojásokkal, majd üvegekbe töltjük. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, négy deci vízbe dobjuk, a porrá tört fűszerekkel, az ecetekkel és a paradicsomsűrítménnyel összekeverve felforraljuk. Fél órát főzzük, majd a langyosra hűtött levet a tojásokra szűrjük. Két-három napot, lezárt üvegben állni hagyjuk. Néha átfordítjuk. Vajjal, barnakenyérrel és sörrel tálaljuk.