Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 97 találat

Töltött medvetalp

A medvetalpat leforrázzuk, hogy a szőrpamacsok kitéphetők legyenek. A forrázást folyamatos mártogatással megismételjük, és borotvaéles késsel ismét és újra körbetakarítjuk a talpat és a körmök közötti részt is. Páclevet ... tovább

Barnamártás

Az apróra vágott borjú- és marhacsontot, a kis kockára vágott vegyes zöldséget, hagymát, fokhagymát, zellert, gombaszárat, babérlevelet, egész borsot, kizsírozott tepsiben, forró sütőben barnára sütjük, néha megforgatjuk. Ha ... tovább

Sült malac

Egy durván 6 kg-os malac bőrét gondosan megtisztítjuk, ha kell leperzseljük vagy leforrázzuk. Előkészítés után kívül-belül szárazra töröljük. A gerincét hosszában és keresztben két helyen behasítjuk, de erre megkérhetjük a ... tovább

Coq au vin

A kakast feldaraboljuk és az aprólékot félretesszük. A kakasdarabokat, a durvára vágott zöldségeket és a fűszereket leöntjük a vörösborral, melybe brandyt és ecetet kevertünk. Jó minőségű, száraz, testes bort válasszunk. Egy ... tovább

Háromízű palacsinta aszpikban

Megsütjük a palacsintákat, majd a megsült tésztát három részre osztjuk. Mindegyik részt betöltjük a töltelékekkel. Szorosan összecsavarjuk. Egy püspökkenyérformát, úgy 30 centi hosszút, kibélelünk folpackkal, kevés aszpikot ... tovább

Szatmári szilvalekvár

Hagyományosan, úgynevezett, penyigei szilvából készül. A szemre szép, de ízre silány, modern szilvafajtákból nem készíthető. A mennyiséget inkább növelni érdemes, mert a hosszadalmas munkára érdemes társaságot hívni és ... tovább

Nyárson sült bárány

A megtisztított 7-8 kilós bárány lábait levágjuk, a citromok levét az olajba csavarjuk, a fűszereket összekeverjük. A bárányt kívül-belül bedörzsöljük sóval, a belsejét még az összekevert fűszerek harmadával is, a ... tovább

Csigapörkölt

Az éticsiga védett állat, de április 1-től június 15-ig gyűjthető. 3 centiméternél kisebb csigát tilos gyűjteni! Igazán a szép, nagy koranyári éticsiga alkalmas az elkészítésére. A csigákat tartsuk néhány napig fedeles ... tovább

Házi disznósajt

A sertésfejet gondosan megtisztítjuk, majd kuktába tesszük és leöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, rádobjuk a babért, az egész borsot, egy fel megtisztított, de egészben hagyott fokhagymát, jól megsózzuk és a kuktát ... tovább

Börzsönyi sertésborda

A kicsontozott karajt vágjuk, olyan vastag szeletekre, hogy fel tudjuk szúrni. Azaz a lapjában vágjunk a közepébe egy üreget. 2 evőkanál olajon pirítsuk meg az apróra vagdalt gombát, majd ha zsírjára sült, keverjük bele a zúzott ... tovább