Aligátortojás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Reggeli, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Macskajajra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Tojás, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A fürjtojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk. A debrecenit fél centis karikára vágjuk. Átkeverjük a tojásokkal, majd üvegekbe töltjük. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, négy deci vízbe dobjuk, a porrá tört fűszerekkel, az ecetekkel és a paradicsomsűrítménnyel összekeverve felforraljuk. Fél órát főzzük, majd a langyosra hűtött levet a tojásokra szűrjük. Két-három napot, lezárt üvegben állni hagyjuk. Néha átfordítjuk. Vajjal, barnakenyérrel és sörrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||