Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Áfonyás lilahagyma

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál áfonyalekvár 243 0.3 0 59.7 0 0
4 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukrot serpenyőben megbarnítjuk, majd rádobjuk a vajat és felöntjük a citruslevekkel. Jól összeforraljuk, majd belekeverjük a lekvárt és sűrűre főzzük. Beleforgatjuk a gerezdekre vágott és szétszedett hagymát, amint kissé összeesett, a hagyma tálalható.
Sült vagy grillezett húsok mellé ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)