Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Édes-savanyú paprikaragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Saláták, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Bálint nap, Párolt, Tárcsa, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Hideg, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db pritaminpaprika 55 3.4 0.8 8.6 0 0
2 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
4 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 evőkanál balzsamecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál szilvalekvár 227 1.3 0 54 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A félfőre vágott hagymát az olajban átsütjük, hozzáadjuk a kicsumázott és nagyobb kockára vágott paprikákat. Addig pároljuk, amíg kissé összeesik. Sózzuk, borsozzuk. A lehámozott és apró kockára vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát belekeverve újraforraljuk, közben belekeverjük az ecetet, a szójaszószt és a szilvalekvárt. A végére sűrű szaftja legyen és a paprika maradjon kissé roppanós.
Melegen bulgurral tálaljuk, hidegen grillezett húsok mellé ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)