Uborkás burgonyasaláta
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1/2 dl
húsalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 fej
fehérhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
dijoni mustár |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 4 evőkanál
napraforgó olaj |
902 |
0 |
99.8 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csomó
metélőhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 db
kigyóuborka |
12 |
1 |
0.1 |
1.7 |
0.9 |
0 |
70 dkg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A burgonyát héjában főzzük meg kb 20-25 perc alatt és hűtsük le hirtelen. Ha teljesen lehűlt húzzuk le a héját és szeleteljük vékony karikákra. Az uborkát és a hagymát hámozzuk meg és gyaluljuk le. Tegyük rétegezve egy nagy tálba és letakarva tegyük hűtőszekrénybe. A mártáshoz egy kis tálba öntsünk fehérborecetet, mustárt, sót borsot és 0,5 dl levest. Addig keverjük míg sima mártást nem kapunk. Ha kész öntsük a salátára majd lefedve 30 percig tegyük hideg helyre, hogy az ízek összeérjenek. Mossunk meg egy csomag metélőhagymát, szárítsuk le és vágjuk vékony karikára. Tálalás előtt hintsük a saláta tetejére. Finom kísérője hideg sülteknek.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)