Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldségekkel grillezett halloumi sajt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Főétel, Uzsonna, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg halloumi sajt 320 20 25 1.3 0 0.088
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 doboz galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
2 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Másfél deci olajba dobjuk a fokhagymát és a bazsalikomot, majd botmixerrel összezúzzuk. Szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni néhány órát, időnként rázzuk fel. Szeleteljük fel a zöldségeket, nem túl vékonyra és gyengéden hintsük meg borssal, majd kenjük át a fűszeres olajjal. Húsz percig pihentessük, majd süsük meg grillen, a natúr olajjal átkent sajttal együtt. A sajt oldalamként 2-3 perc alatt megvan, a zöldségeknek kicsit több idő kell. Tegyük tálra a sajtot, rakjuk körbe a zöldségekkel, a salátával és az olajbogyóval. Ki-ki ízlése szerint csepegtesse meg a fűszeres olajjal és citromlével.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)