Kapros tonhalsaláta
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csokor
kapor |
0 |
3.7 |
0.8 |
10.2 |
2.2 |
0 |
| 10 szem
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
| 40 dkg
tonhal |
227 |
21.5 |
15.5 |
0 |
0 |
70 |
| 1 maréknyi
olívabogyó |
138 |
1.4 |
13.9 |
1.8 |
2.4 |
0 |
2 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
| 5 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
1 db
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
| 1 csomag
saláta mix |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Öntsük lábosba a fehérbort, dobjuk bele a babért és az egészborsot, majd fektessük bele a szeletekre vágott tonhalat és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Csendes tűzön főzzük puhára és a levében hagyjuk kihűlni. Közben a lilahagymát, az almát és az olajbogyó nagy részét vágjuk apróra. Az almát dobjuk citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg. Az egyik citrom kicsavart levéből, az olívaolajból, a finomra vágott kaporból, ízlés szerint sózva, borsozva keverjünk öntetet. A lecsepegtetett tonhalat tépjük kis darabokra és keverjük össze az összes hozzávalóval, majd forgassuk össze az öntettel.
A maradék olívával, citromszeletekkel és kaporszálakkal díszítve tálaljuk.
Friss pitát vagy bagettet kínáljunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)