Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Afélia (vörösboros sertéshús) bulgur piláffal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Gabonafélék, Zöldség
Hozzávalók

Afélia
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 kg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Bulgur piláf
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
25 dkg bulgur 0 ? ? ? ? ?
2.5 dkg cérnametélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Afélia
Vágjuk pörköltnek való kockára a húst. Keverjük össze a vörösborral, a zúzott korianderrel, az őrölt borssal és a fahéjrúddal. Tegyük egy éjszakára hűtőbe. Másnap csepegtessük le gondosan, vastag falú serpenyőben, a felhevített olajon, részletekben, süssük barnára. Öntsük ki a felesleges olajat, majd a húst visszatéve az edénybe öntsük rá a páclét és, annyi vizet, hogy éppen ellepje. Fedő alatt, kis lángon pároljuk puhára. Csak sűrű mártás maradjon alatt, ha szükséges a lángot emelve, fedő nélkül főzzük el a levét.
Cipruson bulgur piláffal és sűrű joghurttal tálalják.


Bulgur piláf
Öntöttvas edényben hevítsük fel az olajat és pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát. Dobjuk rá az apróbbra tördelt cérnametéltet és pirítsuk tovább, amíg enyhén megbarnul. Keverjük hozzá a bulgurt és öntsük fel az alaplével. Sózzuk, borsozzuk meg, majd lefedve, kis lángon főzzük tíz percig. Kapcsoljuk ki a lángot és még tíz percig hagyjuk pihenni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)