Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bugaci csikóstokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
20 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
2 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál majoránna 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott szalonnát kissé megsütjük, majd az apróra metélt hagymát megpirítjuk rajta. A csíkokra vágott combot fehéredésig sütjük a zsiradékon és a majoránnával, a borssal meghintve párolni kezdjük. Szükség szerint kevés vízzel felöntve, majdnem puhára pároljuk. Belekeverjük a csíkokra vágott gombát és a a májat, készre sütjük, megsózzuk és behabarjuk a tejfölben elkevert paprikával és liszttel. Készre főzzük.
Galuskával vagy tarhonyával kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)