Dinnyeszörbet (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Dragan
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Alkoholmentes italok 
Cimkék: Italok, Meleg nyári napokra, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Savanyú, Hideg, Gyümölcsök, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg görögdinnye 31 0.5 0.2 6.5 0.2 0
20 dkg vaníliafagylalt ? ? ? ? ? ?
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint juharszirup ? ? ? ? ? ?
1/2 csokor citromfű 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kimagozott felkockázott görögdinnyét tegyük fél órára a mélyhűtőbe. A lereszelt citromhéjjal és a kicsavart citromlével meg a vaníliafagylattal botmixerrel zúzzuk össze, ízlés szerint édesítsük juharsziruppal. Hosszú pohárban, citromfűlevélkékkel díszítve, szívószállal kínáljuk.