Kemencés keszeg (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Halak, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kg keszeg 117 16.6 5.5 0.2 0 89
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A keszegeket megtisztítjuk és sűrűn beirdaljuk, megsózva állni hagyjuk. Evőkanálnyi olajban elkeverjük a mustárt, a borsot és a zúzott fokhagymát. A lisztben elkeverjük a pirospaprikát. A keszegek belsejét bekenjük a fokhagymás keverékkel, a külsejüket beleforgatjuk a paprikás lisztbe. A maradék olajjal kikenünk egy tepsit és a halakat nem túl szorosan egymás mellé fektetjük. Forró kemencében vagy előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
Friss puha kenyérrel és muzsdéjjal tálaljuk.