Sonkás, zsályás sertéskaraj (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Kemence, Alufólia, Meleg, Húsfélék, Hidegkonyhai készítmények, Szilveszter Hozzávalók 4 személyre:
Az olajban a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zsályát és a borsot jól elkeverjük. A sonkát ujjnyi hasábokra vágjuk. Bekenjük a fűszeres olajjal és a baconba tekerjük, majd rakjuk fél órára a mélyhűtőbe. A lehártyázott karajt hosszában vékony pengéjű késsel felszúrjuk és dugjuk bele a bebugyolált sonkadarabokat. Kenjük meg kívülről a maradék olajjal és szorosan két réteg alufóliába tekerve tegyük hűtőbe egy éjszakára. Másnap fóliástól tegyük tepsibe és öntsünk alá ujjnyi vizet, 200 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig, majd a hőfokot 160 fokra csökkentve, még 40 percet. Vágjuk fel a fóliát, vigyázzunk a felcsapó gőzre és 200 fokon süssünk piros kérget a húsra. Vigyázzunk a sózásra, mert a bacon és a sonka is sós. Párolt zöldséget vagy hercegnőburgonyát és zöldsalátát kínáljunk mellé. Hidegen, vékonyra szeletelve, franciasaláta talapzaton a büféasztal éke lehet. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||