Mákos nudli szilvareszterrel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Nagyi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Főétel, Főtt, Édes, Meleg, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Szilvareszter
Mákos nudli
Szilvareszter A megmosott, kimagozott gyümölcsöt a fahéjjal együtt felfőzzük, míg héja összepöndörödik. Rászórjuk a cukrot, beleöntjük a vörösbort és néhányszor átkeverjük, hogy kissé pépessé váljon. Mákos nudli A burgonyát sós vízben, héjában puhára főzzük és még melegen meghámozzuk, majd áttörjük. Ha kihűlt, deszkán összedolgozzuk a liszttel, 3 dkg vajjal, a tojással és sóval. A liszt mennyisége nagyban függ a burgonya lisztességétől, ha ragad a tészta, tegyünk még hozzá lisztet. A tésztát pihentetés nélkül nyújtsuk ki kisujjnyi vastagra és vágjuk csíkokra. Két tenyerünk között sodorjunk rudakat és 3 cm darabokra vágjuk fel. Forró, sós vízben két részletben főzzük ki. Amikor a nudli vízbe helyezése után újra forr a víz, óvatosan keverjük meg, hogy ne ragadjon le egy nudli sem. Ha feljöttek a nudlik, még két perc főzést igényelnek, de egy darabot meg is kóstolhatunk. Lecsöpögtetve, a megolvasztott vajba szedjük és bőven megszórjuk citromhéjjal ízesített, cukros darál mákkal.A tányérján mindenki szed mellé magának szilvaresztert. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||