Mandulás borjújava paradicsomos rizzsel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Bundázott , Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre: Mandulás borjújava
Paradicsomos rizs
Mandulás borjújava A húst megmossuk, szárazra itatjuk, lehártyázzuk és ujjnyi szeletekre vágjuk. Tenyérrel gyengéden megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe és tojásba forgatjuk, végül a mandulalapocskákba hempergetjük, melyet kissé rá is nyomkodunk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A hússzeleteket bő, 175 fokos olajban aranybarnára sütjük, majd lecsepegtetve tepsibe tesszük és a forró sütőben 5 perc alatt készre sütjük. Előmelegített tál közepére halmozzuk a rizst és a hússzeletekkel körberakjuk. Paradicsomos rizs A lilahagymát félfőre vágjuk. A vajat felforrósítjuk és a hagymát rádobva kicsit pirítjuk, majd a rizst hozzákeverve átforgatjuk és fűszerezzük sóval, borssal. Ha a rizs kifehéredett, felöntjük az alaplével és annyi vízzel, hogy az összes folyadék a rizs térfogatának kétszerese legyen. Csendesen főzzük 10 percig, majd állni hagyjuk, amíg a rizs felszívja a folyadékot. Közben a paradicsomot meghámozzuk és kimagozzuk, a húsát apró kockára vágjuk, a zöldfűszereket finomra metéljük. Végül finoman összekeverjük az elkészült rizzsel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||