Töltött karalábé parmezánnal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Húsételek, Főétel előtt, Előételek, Hétköznapi vacsora, Töltött, Párolt, Csőben sült, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A karalábét meghámozzuk, megmossuk, bő sós vízben kb. 10 perc alatt nem túl puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tetejét levágjuk, majd a közepét karalábévájóval kivájjuk. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, a füstölt húst ledaráljuk. A hagymát 2 dkg vajon világosra pirítjuk, a többi vajat sóval és a finomra vágott petrezselyemmel habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojások sárgáját, végül összeforgatjuk a rizzsel, a hagymával, a füstölt hússal és a parmezán felével, sóval és borssal ízesítjük. A masszát a karalábékba töltjük. Egy alkalmas edényben felforrósítjuk a levest, beleállítjuk a töltött karalábékat, majd letakarva, a saját levével gyakran öntözgetve kb. 20 perc alatt készre pároljuk. Előmelegített tányérokra tesszük, meglocsoljuk a szaftjával, megszórjuk a maradék parmezánnal és meghintjük vágott petrezselyemmel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||