Szilvás hagymaketchup (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Édes, Sós, Csípős, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 adag konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 kiskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi szegfűbors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 dl vörösborecet ? ? ? ? ? ?
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
50 dkg lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 kg szilva 47 0.8 0 10.2 1.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kimagozott és feldarabolt szilvát, a félfőre vágott hagymát, a magjaitól megtisztított chilit, a citrom lereszelt héját és kicsavart levét, a darált fűszerekkel és a többi hozzávalóval egy vastag falú edényben felfőzzük. Úgy fél óra főzés után botmixerrel pürésítjük és ha kell sűrűbbre főzzük. Forrón üvegekbe töltjük. Lezárva, 5 percre fejreállítjuk, majd visszafordítva hagyjuk kihűlni.