Mézes-csípős csirkeszárny (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Csőben sült, Kemence, Alufólia, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
70 dkg csirkeszárny 132 20.9 5.2 0.5 0 60
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 evőkanál erős pista ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkeszárnyakat megmossuk és feldaraboljuk, a szárnyvéget másra használjuk fel. A fűszereket, a mézet és a mustárt összekeverjük, majd a csirkeszárnyakat minden oldalon alaposan bekenjük a fűszeres masszával. Tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk. Alufóliával lefedjük, majd előmelegített sütőbe tesszük. Sütés közben sörrel locsolgatjuk. Amikor a hús megpuhult, 10 percig még fólia nélkül pirítjuk.
Salátával és tepsis burgonyával tálaljuk.