Gyümölcsös túrókrém (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gizi néni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 tábla étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
1 doboz babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
5 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
10 dkg eperbefőtt 77 0.6 0.2 18.1 0 0
10 dkg őszibarackbefőtt 88 0.5 0.1 21.2 0 0
20 adag tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A befőttet lecsepegtetjük (más gyümölccsel is érdemes kipróbálni) és darabokra vagdaljuk. A túrót a mézzel, csipet sóval és annyi befőttlével, hogy kellemesen krémes legyen kikeverjük. Beleforgatjuk a befőttdarabokat és az előzőleg, 10 percig, forró vízben áztatott mazsolát. Tálkákba adagoljuk és behűtjük. Tálaláskor tejszínhabrózsákkal díszítjük, a tetejére reszeljük a csokoládét és babapiskótát adunk mellé.