Tatár bifsztek (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Bálint nap, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Az érlelt bélszínt tálalás előtt egy nappal olajjal és mustárral vékonyan bekenve, szelíden megborsozva zsírpapírba tekerve pácoljuk. Gondosan lehártyázzuk, majd legalább kétszer átdaráljuk. Négy pogácsát formázunk, a közepükbe kanállal mélyedést nyomunk, ebbe helyezzük a tojássárgáját. A tányéron közepén lévő húspogácsát körülrakjuk a finomra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a mustárral és a ketchuppal. Mindenki maga keveri össze a tatárját. Külön adjuk hozzá a többi fűszert, a gusztusosan megformázott vajat és sok-sok forró pirítóst. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||