Tatár bifsztek (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Bálint nap, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg bélszín 119 19 4.4 0.6 0 70
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
4 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
20 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az érlelt bélszínt tálalás előtt egy nappal olajjal és mustárral vékonyan bekenve, szelíden megborsozva zsírpapírba tekerve pácoljuk. Gondosan lehártyázzuk, majd legalább kétszer átdaráljuk. Négy pogácsát formázunk, a közepükbe kanállal mélyedést nyomunk, ebbe helyezzük a tojássárgáját. A tányéron közepén lévő húspogácsát körülrakjuk a finomra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a mustárral és a ketchuppal.
Mindenki maga keveri össze a tatárját.
Külön adjuk hozzá a többi fűszert, a gusztusosan megformázott vajat és sok-sok forró pirítóst.