Őzsült céklás-uborkás mártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadhúsból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Hirtelen sült, Párolt, Savanyú, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A barnamártást és vörösbort a kétharmadára beforraljuk. Egy evőkanálnyi vajat összegyúrunk a liszttel és behűtjük. A céklát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk és lecsepegtetjük. A vadhúsból szép szeleteket vágunk és a felforrósított vaj-olaj keverékben oldalanként 4 perc alatt, sütés közben sózva, borsozva megsütjük. Fóliával letakarva, melegen tartjuk. A beforralt mártásba keverjük a tejszínt és belecsipkedjük a vaj-liszt keveréket, kislángon forralva besűrítjük, majd belekeverjük az uborka és cékla csíkokat. A hússzeleteket előmelegített tányérra tesszük és a mártással félig leöntve tálaljuk. Krokettet vagy burgonyafánkot adhatunk köretnek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||