Resztelt kókuszkocka (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Gizi néni
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

Resztelt kókuszkocka
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
10 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál baracklekvár ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Resztelt kókusz
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
30 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
10 dkg kókuszreszelék 609 5.6 62 6.4 23.5 0
5 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Resztelt kókuszkocka
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk és tepsibe tesszük, nem baj ha elszakad, nyugodtan nyomkodjuk össze. 175 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kenjük rá a lekvárt és az időközben elkészített krémet. Vegyük vissza sütő hőfokát 160 fokra és kb. fél óra alatt süssük a süteményt világospirosra.
Csak kihűlés után szeleteljük.


Resztelt kókusz
A hozzávalókat elkeverjük és takarékon, folytonos keverés mellett besűrítjük, vigyázzunk, mert pillanatok alatt leéghet. Hagyjuk langyosra hűlni.